Na vele jaren ervaring opgedaan te hebben in verschillende facetten van de bouwkunde is in 2007 INGENIEURSHUIS DE BLAEY opgericht. Wij zijn sinds de oprichting een eenmanszaak, waardoor de lijn met onze opdrachtgevers zeer kort en direct is. Voor u dus altijd een vast persoon en aanspreekpunt. In beginsel verzorgen wij het gehele traject, van schetsplan tot oplevering. In sommige gevallen bij drukte laten we het tekenwerk verzorgen door een vast tekenburo, waarbij wij te allen tijde zorgdragen voor het ontwerp en ervoor zorgen dat het ontwerp de beoogde details behoudt. Wij werken samen met een vaste constructeur tbv de statische berekeningen en een vaste adviseur tbv de bouwfysische berekeningen. Personen die hun vak zeer goed verstaan. Samen met onze vaste bouwkundige adviseurs maken wij ieder bouwplan uitvoerbaar. Elk bouwplan behandelen wij als een uniek project, omdat iedere vraag anders is.

Onze klanten bestaan grotendeels uit particulieren, maar ook aannemers, ontwikkelaars en bedrijven behoren tot onze klantenkring.  De informele sfeer- en relatie die wij met onze klanten opbouwen, resulteert vaak in een maximaal eindresultaat. Deze werkwijze houden we dan ook graag aan. Door ons kantoor aan huis bent u altijd welkom, ook buitenom kantooruren en in het weekend. Het ontbreken van overheadkosten maakt dat wij tevens scherp kunnen inspelen op de markt.

INGENIEURSHUIS DE BLAEY wordt regelmatig ingeschakeld door gerenommeerde architectenburo’s en adviesburo’s ter assistentie en technische uitwerking van veelal grootschalige projecten in alle fasen van de bouwvoorbereiding. Iets wat ons onderscheid met veel andere buro’s. Deze projecten zijn tevens te zien in de categorie projecten extern.

visie

“Vormgeving en gebruiksgemak in harmonie brengen en gebouwen verenigen met de omgeving. Dit zien wij altijd als de kerntaak en uitgangspunt van de opdracht. Wij denken echter ook dat gezond verstand, technisch inzicht en ervaring een grote rol spelen als het gaat om het oplossen van bouwkundige vraagstukken. Dat is de basis van architectuur”

“Het is niet altijd nodig om met een hoog budget tot een bijzonder ontwerp te komen. Het is een kwestie van eruit halen wat erin zit. Enerzijds is het voor ons de uitdaging om binnen een bepaald budget ook iets bijzonders te maken. Anderzijds houden we altijd voor ogen dat een woning of gebouw praktisch en functioneel moet zijn. Dit geldt voor uw aanbouw, uw verbouwing of uw geheel nieuw te bouwen woning of bedrijfspand”

Allart de Blaey   ing. bouwkunde